Kalamestarin KATAJANMARJASILLI on nautittava sellaisenaan! Se valmistetaan perinteiseen tapaan ja sopii hyvin arkipäivien herkuksi.

MSC label with code
Kalamestarin Katajanmarja Silli

Katajanmarjasilli

270 / 135 g

Sisältö: 270 g brutto / 135 g netto

Ainesosat: Silli (50% Clupea harengus harengus), vesi, sokeri, etikka, kuivattu katajanmarja (0,4%), paahdettu sipuli (0,3%), säilöntäaine (E211), sakeuttamisaine (ksantaanikumi). Voimakassuolainen.

Alkuperä: FAO 27 Koillis-Atlantti (kalastustapa: trooli). Valmistettu Virossa korkeimpien kansainvälisten standardien mukaisesti.

Säilytys: 0…+6 °C. Avattuna tuote säilyy 5 päivää jääkaapissa. Parasta ennen 12 kk valmistuspäivämäärästä.

Ravintoarvo / 100 g:

Energia:
Rasva:
– josta tyydyttynyttä:
Hiilihydraatit:
– joista sokereita:
Proteiini:
Suola:
670 kJ (160 kcal)
6,6 g
1,5 g
20 g
20 g
5,3 g
2,5 g

RESEPTIT TÄSTA TUOTTEESTA

HERKKUPALA Kalamestarin katajanmarjasillistä saaristolaisleivän kera

Noin 6-8:lle

Kalamestarin RESEPTIT

Ainekset

Saaristolaisleipä

  • 1 l piimää
  • 75 g hiivaa
  • 3 dl tummaa siirappia
  • 3 dl kaljamaltaita
  • 3 dl vehnä- ja ruisleseitä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 10 dl vehnäjauhoa
  • 1 rkl suolaa

Täyte

  • 2 prk Kalamestarin katajanmarjasilliä
  • 150 g keitettyjä varhaisperunoita
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 dl smetanaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl rosmariinia hienonnettuna

Koristelu

  • 4 keitettyä kananmunaa
  • syötäviä orvokkeja

Valmistus

  1. Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva ja muut ainekset. Anna taikinan nousta 1½ tuntia.
  2. Jaa taikina kolmeen litran kartonkivuokaan. Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 2 tuntia.
  3. Valele siirappivedellä, kun leivät ovat kypsyneet noin 1½ tuntia.
  4. Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.
  5. Anna leipien tekeytyä viileässä pari–kolme päivää, niin ne ovat parhaimmillaan.
  6. Valuta katajanmarjasilli, kuutioi keitetyt varhaisperunat ja sekoita keskenään.
  7. Lisää kapris, smetana, sitruunamehu ja rosmariini.
  8. Siivuta keitetyt kananmunat ja poista keltuaiset. Aseta valkuaisrenkaat leipien päälle ja lisää täyte kananmunarenkaiden sisään.
  9. Koristele leivät syötävillä orvokeilla.