Kalamestarin SITRUUNASILAKKA on nautittava sellaisenaan! Se valmistetaan perinteiseen tapaan ja sopii hyvin arkipäivien herkuksi.

Kalamestaring Logo Circle

Sitruunasilakka

250 / 100 g

Sisältö: 250 g brutto / 100 g netto

Ainesosat: Silakka (40 %, Clupea Harengus Membras), vesi, sokeri, etikka, suola, katajanmarja, happamuudensäätöaine (sitruunahappo). Voimakassuolainen.

Alkuperä: FAO 27 Itämeri (kalastustapa: trooli). Valmistettu Virossa korkeimpien kansainvälisten standardien mukaisesti.

Säilytys: 0…+6 °C. Avattuna tuote säilyy 5 päivää jääkaapissa. Parasta ennen 6 kk valmistuspäivämäärästä.

Ravintoarvo / 100 g:

Energia:
Rasva:
– josta tyydyttynyttä:
Hiilihydraatit:
– joista sokereita:
Proteiini:
Suola:
330 kJ (80 kcal)
2,6 g
0,1 g
7,6 g
7,6 g
5,9 g
3,0 g

RESEPTIT TÄSTA TUOTTEESTA

Kalamestarin SITRUUNA-SILAKKAKEITTO

Noin 4-6:lle

Kalamestarin RESEPTIT

Ainekset

  • 1 prk Kalamestarin sitruunanmakuista silakkaa
  • ½ purjo
  • 1,5 l vettä
  • 3–4 rkl kala- tai hummerifondia
  • 150 g katkarapu-, tomaatti-oliivi- tai muuta maustettua tuore- tai sulatejuustoa
  • 400-500 g pakastevihanneksia tai tuoreita paloiteltuja kasviksia
  • 1½–2 dl pieniä makaroneja (esim. simpukka)
  • ½ prk mustia kivettömiä olivejä
  • musta- tai valkopippuria
  • hienonnettua tilliä

Valmistus

  1. Huuhdo purjo ja leikkaa se renkaiksi.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon fondi ja purjosuikaleet ja juusto nokareina.
  3. Keitä noin minuutti. Lisää sekaan pakastevihannekset tai tuoreet kasvispalat ja pasta ja keitä 5-6 min.
  4. Tarkista vihannesten ja pastan kypsymisaika pakkauksesta.
  5. Sekoita valutetut silakkapalat varovasti keiton joukkoon.
  6. Kypsennä miedolla lämmöllä noin minuutti. Älä keitä, ettei kala hajoa.
  7. Lisää oliivit.
  8. Tarkista maku ja mausta keitto tarvittaessa mustapippurilla.
  9. Ripottele lopuksi joukkoon hienonnettua tilliä.
  10. Tarjoile keitto ruisleivän kera.