Kalamestarin SINAPPISILLI on nautittava sellaisenaan! Se valmistetaan perinteiseen tapaan ja sopii hyvin arkipäivien herkuksi.

MSC label with code
Kalamestarin Sinappi Silli

Sinappisilli

270 / 135 g

Sisältö: 270 g brutto / 135 g netto

Ainesosat: Silli (50 % Clupea harengus harengus), vesi, rypsiöljy, sinappi (14 %, mm. sinapinsiemen, etikka, suola, omenaviinietikka, väri (sokerikulööri), aromi (chili), cayennepippuri), sokeri, mausteet (valkosipuli, tilli, kurkuma), säilöntäaine (E211), sakeuttamisaine (ksantaanikumi). Voimakassuolainen.

Alkuperä: FAO 27 Koillis-Atlantti (kalastustapa: trooli). Valmistettu Virossa korkeimpien kansainvälisten standardien mukaisesti.

Säilytys: 0…+6 °C. Avattuna tuote säilyy 5 päivää jääkaapissa. Parasta ennen 12 kk valmistuspäivämäärästä.

Ravintoarvo / 100 g:

Energia:
Rasva:
– josta tyydyttynyttä:
Hiilihydraatit:
– joista sokereita:
Proteiini:
Suola:
1180 kJ (280 kcal)
22 g
2,4 g
15 g
15 g
6,1 g
2,8 g

RESEPTIT TÄSTA TUOTTEESTA:

SILLITORTTU Kalamestarin sinappisillistä

Noin 6-8:lle

Kalamestarin RESEPTIT

Ainekset

Pohja

  • 20 hapankorppuja (1 pieni paketti)
  • 100 g sulatettua voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 prk Kalamestarin sinappisilliä
  • 1 punasipuli
  • 3 dl crème fraicea
  • 250 g maitorahkaa
  • ½ tl mustapippuria

Koristeeksi

  • punasipulia hienonnettuna
  • 8–10 kreikanpäihkinää
  • 2-3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

  1. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa jauheeksi.
  2. Sulata voi. Lisää sulatettu voi hapankorppujauheeseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä seos noin 24 cm:iä halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Anna liivatelehtien liota 10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä.
  5. Valuta liemestään ja hienonna se.
  6. Hienonna myös sipuli.
  7. Sekoita silli ja sipuli kermaviilin ja rahkan kanssa, mausta mustapippurilla.
  8. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne pienessä kuumassa vesitilkassa.
  9. Lisää seos ohuena nauhana silliseokseen ja kaada vuokaan.
  10. Säilytä torttua viileässä 3-4 tuntia tai yli yön.
  11. Koristele pähkinöillä, punasipulilla ja ruohosipulilla ennen tarjoilua.